Запроваджує “рубльову зону” на Херсонщині: ексдиректору коледжу повідомили про підозру за колабораціонізм

28 Липня 2022, 14:46

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності голові російської окупаційної адміністрації Бериславщини.

У відомстві повідомляють, що колишній директор Бериславського педколеджу з травня добровільно співпрацює із загарабниками.

Нині голова окупаційної адміністрації Бериславського району займається запровадженням “рублевої зони” та перереєстрацією місцевих підприємців за російським законодавством.

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялось, Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді мешканцю окупованого Херсона, який добровільно співпрацює з росіянами та поширює ворожу пропаганду.

СБУ встановила особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного російськими окупантами так званого «головного управління МВС Херсонської області», 14 з них – колишні працівники Національної поліції. Їм оголошено про підозру у колабораційній діяльності.

Про розслідування воєнних та інших злочинів на окупованій Херсонщині розповів Олексій ДАНИЛЯК, перший заступник керівника прокуратури Херсонської області, в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань). Текстовий варіант бесіди дивіться за посиланням.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, ЗСУ крок за кроком просуваються на Херсонщині.

46 населених пунктів області вже визволені від російської окупації.