Відновимо після перемоги. Дмитро Бутрій розповів про руйнацію Антонівського мосту під Херсоном

27 Липня 2022, 18:58

Після нічного удару ЗСУ, рашисти не зможуть використовувати Антонівський міст під Херсоном. Українська влада відновить його після перемоги.

У цьому запевнив в.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

За його словами, міст не зруйновано, але через завдані руйнування ним пересуватися неможливо. Цим самим ЗСУ зруйнували логістичні й транспортні шляхи окупантів.

“Після нашої перемоги ми обов’язково відновимо транспортне сполучення мостом. Що точно не підлягає відновленню – фантазії окупантів та місцевих колаборантів про “руській Херсон”, – зауважив очільник ОВА.

Раніше керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголошувала, що ЗСУ цінують усе, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами, тому не руйнують інфраструктуру, а руйнують плани ворога.

Як повідомлялось, у ніч проти 27 липня місцеві жителі повідомляли про потужні вибухи в районі Антонівського мосту, що в передмісті Херсона.

У Збройних Силах України підтвердили нанесення удару по Антонівського мосту.

19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

Нещодавні удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

46 населених пунктів області вже визволені від російської окупації.