Українська авіація атакувала позиції окупантів Херсонщині

13 Липня 2022, 14:48

Фото: Дар'я Голик, Facebook.

В районі Новопетрівки, що на Херсонщині, авіація Збройних Сил України завдала потужних ударів по противнику.

Про це повідомляє оперативне угруповання військ “Каховка”.

“В результаті було знищено склад з боєприпасами та завдано удару по особовому складу противника, що знаходився в той час поряд”, – уточнили в структрі.

У свою чергу, в ОК “Південь” проінформували, що за попередню добу під час виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань «відмінусовано» 30 рашистів, 122 мм гаубицю, реактивну систему залпового вогню «Ураган», 4 одиниці броньованої та автомобільної техніки, а також 2 польових склади боєприпасів.

За даними  Генерального Штабу Збройних Сил України, на Південнобузькому напрямку, щоб завадити перегрупуванню наших військ, агресор вів артилерійський вогонь по районах населених пунктів Біла Криниця, Партизанське, Благодатне, Киселівка, Новогригорівка, Зоря, Котляреве, Шевченкове, Степова Долина, Українка, Миколаїв і Кульбакине. Для корегування вогню задіяв БпЛА.

ЗСУ знищили ворожий склад з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці 11 липня. 

Одразу за ураженням складів боєприпасів в Новій Каховці, артилерійський підрозділ ЗСУ прицільно влучив в ще один склад боєприпасів в Чарівному.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.