Україна пам’ятає про генічан і бореться за них, – Зеленський

07 Липня 2022, 05:34

мітинг проти російської окупації у березні 2022 року в Генічеську, фото із соцмереж

Україна пам’ятає про жителів окупованого Генічеська і бореться за них. Збройні сили просуваються на декількох напрямках, зокрема й на Херсонщині. 

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні.

Попри те, що загарбники намагаються блокувати на тимчасово окупованих територіях доступ до соціальних мереж та месенджерів, люди в окупації мають знати правду про потенціал України, що поступово зростає.

“Українські сили просуваються наразі на кількох тактичних напрямках, зокрема й на півдні – на Херсонщині, в Запорізькій області. Ми не віддамо нашу землю – уся суверенна територія України буде українською. Люди мають про це знати. Тому, якщо у вас є можливість говорити з людьми на півдні нашої держави – з Херсоном, Генічеськом, Бердянськом, Мелітополем та іншими містами й селами, – поширюйте, будь ласка, там правду. Використовуйте будь-яку можливість, щоб сказати людям в окупованих районах, що ми про них памʼятаємо і за них ми боремося”, – наголосив Володимр Зеленський.

Він також також відзначив, що боротьба точиться за весь південь, за український Донбас, за Харківщину.

“Хай окупанти не думають, ніби їхній час на цій землі – довгий, а перевага їхньої артилерії – вічна”, – застеріг Володимир Зеленський.

Як повідомлялось, російські загарбники намагаються обмежити доступ до альтернативних джерел інформації на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.