У Скадовську окупанти захопили редакцію газети й друкують свою пропаганду

24 Липня 2022, 16:24

Російські загарбники захопили редакцію газети “Чорноморець” в окупованому Скадовську.

Натомість запустили російськомовне пропагандистське видання, – свідчать дані російської інформагенції ТАСС.

Газету з ворожою пропагандою планують розповсюджувати на території міста та Скадовського району.

Раніше в Херсоні окупанти організували випуск пропагандистської газети “Надднепрянская правда”.

Скадовській районній газеті “Чорноморець” було 92 роки. Видання інформувало про важливі та цікаві події, розповідало про успіхи, нарікало на невдачі, розмірковувало про високе і буденне.

Як повідомлялось, рашисти захопили редакцію та друкарню херсонської обласної газети «Гривна». Тепер на краденому папері без жодного дозволу власників друкують свої «газети» «Надднепрянская правда» і «Комсомольская правда».

росія веде «чітко продуману й підготовлену» політику знищення вільних медіа на захоплених територіях.

Російські окупанти блокують Viber та YouTube в Херсонській області. Людей позбавляють можливості спілкуватися з рідними і читати українські новини.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.