У Нижніх Сірогозах освітянам нараховують виплати, а навчання планують поновити із вересня дистанційно

12 Липня 2022, 19:56

У тимчасово окупованих Нижніх Сірогозах педагогів відправили у відпустки, школярів – на канікули, а дитячі садочки не працюють. 

Про таку ситуацію в освітній сфері пишуть Нижні Сірогози.City з посиланням на керівницю відділу освіти, культури, молоді та спорту Нижньосірогозької селищної ради Наталію Вязову.

При цьому 1 вересня у школах хочуть відновити навчання, але поки йдеться лише про дистанційні уроки.

“Стосовно нового навчального року попередня робота з боку окупантів не проводилася. Ми плануємо дистанційну форму навчання. А вже як складеться – невідомо. Більшість батьків нас підтримують”, – цитує видання Наталію Вязову.

Якщо ж відновити навчання не вдасться, то освітяни у Нижньосірогозькій громаді все одно отримуватимуть середню зарплату.

“Після закінчення відпусток вчителі, вихователі та технічний персонал будуть знаходитися на простої та отримувати середню заробітну плату”, – додала посадовиця.

Як раніше повідомляв екс-очільник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, Україна виплачує всі базові соціальні та бюджетні виплати у Херсонській області. Однак у Генічеській громаді через втрату електронних ключів керівництвом забуксувало питання бюджетних виплат.

На початку червня було створено Генічеську міську військову адміністрацію і питання найближчим часом має вирішитися.

Нагадаємо, випускників з Херсонщини чекають в українських вишах.

Випускники Херсонщини можуть отримати атестати у Кривому Розі. Для тих випускників з Херсонської області, хто не може виїхати та забрати документи про освіту, але має намір вступити до українських вишів, достатньо знати серію та номер документу про освіту.