У Кривому Розі продовжують видавати атестати школярам з окупованої Херсонщини

13 Липня 2022, 12:56

У місті Кривий Ріг триває видача документів по освіту випускникам херсонських закладів освіти.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

“Випускники, які разом із батьками не мають можливостей виїхати з тимчасово окупованого Херсона, отримали серії та номери документів про освіту для вчасного реєстрування в електронних кабінетах вступників та подачі документів до українських закладів вищої освіти. А хто забарився з отриманням електронного номера документа про освіту, може звернутися до класного керівника або директора херсонської школи” – зазначає начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталі Журженко.

Станом на 11 липня сформовано реєстр із відповідними документами, які надали батьки 52 учнів.

Наразі формується ще один реєстр документів.

У міськраді нагадали батькам, як діяти, щоб дитина отримала документ за кордоном: батьки надсилають заяву на ім’я директора херсонської школи (згідно з додатком 1 наказу); докладають копію документа, що засвідчує особу випускника, та довідку з оцінками за підписом директора та скріпленою печаткою. Перелічені документи надсилаються директорові школи до 15 липня поточного року.

Як повідомлялось, наприкінці червня атестати отримали майже пів тисячі випускників з Херсонської області.

В окупованих Нижніх Сірогозах освітянам нараховують виплати, а навчання планують поновити із вересня дистанційно.

Випускників з Херсонщини чекають в українських вишах.

Випускники Херсонщини можуть отримати атестати у Кривому Розі. Для тих випускників з Херсонської області, хто не може виїхати та забрати документи про освіту, але має намір вступити до українських вишів, достатньо знати серію та номер документу про освіту.