У Генічеську росіяни захопили будівлю банку та відкрили свою фейкову установу

22 Липня 2022, 18:10

Фото: Генштаб ЗСУ.

В окупованому росіянами Генічеську Херсонської області рашисти захопили будівлю, в якій раніше розташовувався “Райффайзен банк Аваль”. Натомість загарбники облаштували там офіс зареєстрованого у невизнаній Південній Осетії  «Міжнародного розрахункового банку», який уже працює у так званих «ЛДНР» на окупованому Донбасі.

Як повідомляє окупаційна влада регіону, в офісі вже приймаються документи для відкриття рахунку від юридичних та фізичних осіб – фермерів та підприємців.

У майбутньому обіцяють також встановити банкомат для обслуговування відвідувачів та банківський термінал.

будівля, в якій раніше розташовувався Райффайзен банк Аваль, фото з телеграм-каналу “ВГА Геническа”

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань, російські окупанти залучать для запровадження рубльової зони на Херсонщині зареєстрований у невизнаній Південній Осетії «Международный расчетный банк», який уже працює у так званих «ЛДНР» на окупованому Донбасі.

На сайті «Международного расчетного банка» зазначено, що він є «універсальною кредитною організацією, що працює на ринку фінансових послуг Республіки Південна Осетія з 2015 року».

За інформацією сепаратистського ресурсу «Луганский информационный центр», у червні 2015 року у «ЛНР» відкрилося представництво «Міжнародного розрахункового банку». Кореспондентський рахунок у банку відкрив «Госбанк ЛНР».

Сепаратистський ресурс «Донецкое агентство новостей» повідомляв, у жовтні 2018 року філія «Міжнародного розрахункового банку» отримала ліцензію на роботу до «ДНР». Він має право на відкриття та ведення в окупованому регіоні поточних рахунків клієнтів та випуск платіжних документів, карток, їх обслуговування.

Раніше росіяни почали заводити на окуповану територію Запорізької області банківський холдинг, що працює в окупованих Абхазії і Криму.