У Генічеську рашисти поламали руки місцевим рибалкам

15 Липня 2022, 23:40

В окупованому військовими рф Генічеську місцеві жителі скаржаться на тиск і мародерство. Рашисти зламали руки місцевим рибалкам  за те, що ті без їхнього дозволу вийшли в море.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

«У Генічеську місцеві жителі продовжують скаржитися на тиск і мародерство з боку окупантів. Зокрема, розповідають, що через нібито порушення «заборони рибалити в морі» місцевим рибалкам окупанти зламали руки», – зазначають в ОВА.

Також у військові адміністрації розповідають, що люди масово покидають Херсонщину, кидаючи своє майно, на свій страх та ризик, бо агресори не погоджують надання «зелених коридорів». Після останніх вдалих знищень ЗСУ військових об’єктів противника надходжить інформація про випадки, коли окупанти силою виганяють людей із бомбосховищ і самі там переховуються.

Як повідомлялось, ще донедавна популярний курорт Херсонщини – місто Скадовськ перетворюється у місто-примару.

Росіяни вирішили депортувати нелояльних до окупації жителів Херсонщини.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій. 44 населені пункти області вже визволені з-під російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.