СБУ повідомила про підозру у держзраді херсонському колаборанту за поширення ворожої пропаганди

21 Липня 2022, 14:23

На фото: Юрій Турульов, скріншот відео "Суспільного".

Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді мешканцю окупованого Херсона, який добровільно співпрацює з росіянами та поширює ворожу пропаганду.

За інформацією слідства, чоловік веде ютуб-канал, через який поширює російські наративи і пропагує дії окупаційної влади.

За опублікованою СБУ фотографією можна впізнати, що йдеться про блогера херсонського блогера Сергія Мороза.

Херсонське видання «Мост» писало про карколомну кар’єру посіпаки: у травні його призначили «прессекретарем» окупаційної влади. До цього він працював вантажником.

Нині Морозу  повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Максимальнне покарання за цією статтею – довічне позбавлення волі.

Як повідомлялось, російські окупанти блокують Viber та YouTube в Херсонській області. Людей позбавляють можливості спілкуватися з рідними і читати українські новини.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.