Росіяни вирішили депортувати нелояльних до окупації жителів Херсонщини

15 Липня 2022, 21:20

Колаборант Володимир Сальдо, який називає себе «головою військово-цивільної адміністрації Херсонської області», збирається видворяти із захопленій військами рф території нелояльних до окупантів людей.

Відповідний текст «указу» опубліковано на пропагандистських ресурсах.

Відтепер незаконна і самопроголошена влада окупованої Херсонщини вирішила «заборонити» перешкоджання діяльності окупаційної адміністрації, дискредитацію зовнішньої політики та органів державної влади рф та розповсюдження про них “завідомо неправдивої інформації”, а також “створення загрози громадській безпеці в інших формах”.

За будь-яке з цих “порушень” жителів області можуть депортувати за межі регіону рішенням голови окупаційної комендатури.

«Указ» фейкової влади на окуповані росіянами території прокоментував херсонський політик Сергій Хлань.

«Окупанти готуються до масової депортації людей з Херсонщини. е класична поведінка росіян на завойованих територіях – позбутися народів та заселити росіян», – переконаних Сергій Хлань.

Він зауважив, що такі заяви лише прикриття майбутньої депортації.

«Це вже відбувалось в нашій історії і ми зараз її проходимо знов. З тією лише різницею, що тепер ми будемо розказувати нашим дітям про злочини росіян, а не вони нав’язувати нашим дітям свою історію», – зауважив політик.

Раніше Володимир Сальдо заявляв, що запроваджує «процедуру управління» всіма об’єктами та майном – як рухомим, так і не рухомим, що знаходиться на території окупованої Херсонщини.

Як повідомлялось, росіяни поширюють фейки зі звинуваченнями України в підпалі пшениці на Херсонщині.

Читайте також матеріал ЦЖР Прислужники окупантів у Мелітополі, Новій Каховці, Генічеську та Херсоні

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій. 44 населені пункти області вже визволені з-під російської окупації.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу, не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.