Росіяни блокують сервіси Google на окупованих територіях Херсонщини

24 Липня 2022, 18:02

Російські окупанти заблокували жителям Херсонської області доступ до пошукової системи Google.

Інформацію щодо блокування повідомляють місцеві жителі через соцмережі.

У свою чергу, окупаційна влада регіону підтвердила, що росіяни відключили Google, YouTube та Viber. На думку колаборантів, ці сервіси допомагають “інформаційному тероризму з боку української влади та їх американських кураторів”.

Аналогічні “розпорядження” видала й окупаційна влада захоплених військовими рф територіях Запорізької області.

Раніше доступ до пошуковика Google заблокували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялось, рашисти захопили редакцію та друкарню херсонської обласної газети «Гривна». Тепер на краденому папері без жодного дозволу власників друкують свої «газети» «Надднепрянская правда» і «Комсомольская правда».

росія веде «чітко продуману й підготовлену» політику знищення вільних медіа на захоплених грубою силою територіях.

Російські окупанти блокують Viber та YouTube в Херсонській області. Людей позбавляють можливості спілкуватися з рідними і читати українські новини.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.