Рашисти завдали ракетного удару по Нововоронцовці

21 Липня 2022, 22:30

Росіяни завдали чергового ракетного удару по Нововоронцовці Херсонської області.

Відповідні фото оприлюднив місцевий волонтер Дмитро Бурлай.

За його словами, це вже сьома ракетна атака селища від початку повномасштабної війни.

Крім того, ворог все ще здійснює обстріли селища та сіл Осокорівка та Трудолюбівка.
“В окупованих селах війська рф призначили “своїх” старост, які погодилися співпрацювати з ними і займаються їх розселенням та наглядають за жителями. В більшості окупованих селах завозять фашистську продуктову допомогу. Є інформація, що на певних сільськогосподарських полях русня не заважає збирати врожай. В більшості випадків там, де не має їхньої техніки”, – зазначає Дмитро Бурлай.
Як повідомлялось, на півдні України росіяни продовжують ведення оборонних дій, намагаються укріплювати свої позиції на рубежах оборони. Натомість українські захисники атакують позиції військових рф та знищуюють склади з боєприсами.
Так, українська авіація винищувачем і парою гелікоптерів нанесла два удари по скупченням ворожої сили і техніки в районі Великої Олександрівки й Ольгиного. Втрати ворога – дорозвідуються.
Підтверджено знищення командного і командно-спостережного пункту, ще 6 складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському і Каховському районах.
Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.