Рашисти хочуть стягнути військові частини в окупований Херсон

22 Липня 2022, 17:45

Окупаційна влада Херсонщини вирішила розмістити в обласному центрі військові частини.

Про це свідчить відповідне відео із коментарем колаборанта Володимира Сальдо. Він говорить, що “ведеться підготовча робота, що спрямована на те, де і як будуть дислокуватися частини на території Херсона”.

“Ви, головне, кучніше збирайтеся!”, – прокоментував речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Нещодавно українські захисники завдали ударів по позиціям росіян на Антонівському мості в передмісті окупованого Херсона.

Тим часом законна влада Херсонщини закликає українців виїжджати з окупованих територій.

Представники Херсонської та Запорізької обласних військових адміністрацій працюють над створенням транзитного логістичного хабу для переселенців з Херсонської області.

Наразі виїхати з Херсонщини можна лише через сусідню Запорізьку область – через Василівку. Незаборонений проїзд і через незаконно анексований Крим. Обидва шляхи – неофіційні, адже нема ніяких домовленостей щодо того між українською владою та російськими окупантами.
Однак окупанти час від часу призупиняють пропуск жителів окупованих територій через Василівку, використовуючи людей як живий щит.

Тим часом на півдні України росіяни продовжують ведення оборонних дій, намагаються укріплювати свої позиції на рубежах оборони. Натомість українські захисники атакують позиції військових рф та знищуюють склади з боєприсами.

Українські захисники нанесли ураження по п’ятьох опорних пунктах і двох складах боєприпасів в Скадовському та Бериславському районах Херсонщини.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.