Порожні вулиці та пляжі: Скадовськ перетворюється у місто-примару

15 Липня 2022, 23:27

Вже п’ять місяців місто Скадовськ живе в окупації, багато його жителів виїхали або намагаються це зробити, пише видання Скадовськ.City.

На вулицях людей небагато, навіть зранку в робочий день. Малолюдно нині й на пляжах міста.

“Просто хочеться, щоб це швидше закінчилося. І мені трохи сумно, що це місто зараз перетворюється на примару”, – розповідає місцева жителька.

Попри липневу спеку і тепле море, ще донедавна популярний курорт Херсонщини – місто Скадовськ цьогоріч огорнутий тишею та незвичним спокоєм.

“Спочатку було важко, але зараз трохи легше. Як кажуть, звикла. Шкода транспорту немає, користувалася маршруткою, а тепер доводиться ходити пішки, то на базу, то на ринок. Ціни кусаються, а іноді й дуже сильно. Але напрочуд гроші поки що знаходимо на все це. А ось що взимку буде, за це найбільше переживаю. Сподіваємось і чекаємо на ЗСУ”, – на умовах анонімності каже скадовчанка.

фото: Скадовськ.City

Як повідомлялось, мер Скадовська Олександр Яковлев підтвердив, що 6 липня у місті пролунали вибухи. За його словами, одна з ракет впала на подвір’ї 24-х квартирного житлового будинку по вул. Свободи. В результаті вибуху на подвір’ї будинку утворилася вирва глибиною до 2-х метрів, В будинку повністю зруйновано дах, вилетіли всі вікна та двері. Усі мешканці змушені були покинути свої домівки.

Від ударної хвилі постраждали окремі сусідні будівлі. Вибиті вікна, пошкоджений дах. Від отриманих поранень померла одна мешканка цього будинку. Також було надано медичну допомогу ще декільком жителям. Один уламок ракети впав в районі пляжу. В результаті отримав важку травму 11 річний хлопчик, який був в районі пляжу. Йогодоправили до обласної лікарні, де йому зробили операцію.

Віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.

В Херсонській обласній раді радять жителям Херсонщини евакуюватись або шукати укриття.

Росіяни вирішили депортувати нелояльних до окупації жителів Херсонщини.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій. 44 населені пункти області вже визволені з-під російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.