Поблизу Мелітополя горить військова база окупантів

12 Липня 2022, 18:53

У селищі Мирне Заорізької області повідомляють про два десятки вибухів та пожежу у базі військової частини ДСНС, яку захопили окупанти.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров з посиланням на інформацію від місцевих жителів.

“Саме туди рашисти перевезли свою військову техніку після того, як тиждень тому ЗСУ нанесли руйнівні удари по російській базі в районі аеродрома в Мелітополі. Наразі мешканці поблизу Мирного почули близько 25 вибухів. Зі сторони бази окупантів засвідчили густий чорний дим. Сподіваємось на гарні новини! Віримо у ЗСУ”, – зазначив мер.

За інформацією обласної військової адміністрації, на Запорізькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 52 обстріли позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупантам.

Раніше у Збройних силах України підтвердили знищення ворожого складу з боєприпасами у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині.

9 липня ЗСУ вдарили по складу боєприсасів в районі Чорнобаївки.

10 липня ЗСУ розгромили військову базу російських окупаційних сил у Херсоні.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.
Поки що більшість територій Херсонської та Приазовська частина Запорізької області окуповані російськими військами. У регіонах сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. Тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.