Під тиском ЗСУ рашисти відступили з Іванівки Херсонської області

02 Липня 2022, 22:52

Під тиском українських захисників рашисти відступили з Іванівки Херсонської області.

Про це йдеться у зведенні Генерального Штабу Збройних Сил України 2 липня.

“За результатами дій українських воїнів противник залишив населений пункт Іванівка”, – зазначає Генштаб.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії. Ведуть повітряну розвідку БпЛА.

“Стратегічне завдання Збройних Сил України та Сил оборони України – звільнення українських земель в межах міжнародно визнаних кордонів”, – каже Головнокомандувач ЗС України.

У свою чергу оперативне командування “Південь” інформує, що противник продовжує інженерне облаштування рубежів своєї оборони, відступних позицій. Активних дій не веде, натомість продовжує наносити ракетні удари та артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів вздовж лінії зіткнення та в нашому тилу.

Російські військові також знову обстрілювали Миколаїв з окупованої території Херсонщини.

“А нашою авіацією нанесено удар по ворожому опорному пункту в районі Благодатного на Миколаївщині. Потужності противника скорочено на один зенітно-ракетний комплекс «ТорМ1», дві бойові машини піхоти та десяток окупантів, решта результатів дорозвідується”, – кажуть в ОК “Південь”.
За офіційними даними, наприкінці червня ЗСУ звільнили село Потьомкине Херсонської області.
Як повідомлялось, напередодні на Одещині російські ракети потрапили в багатоповерхівку і базу відпочинку: 18 людей загинули, 31 – поранені.
Про події на нових тимчасово окупованих росією територіях півдня України протягом 26 червня – 2 липня дивіться у новому блозі Микити Панасенка.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.