Окупанти крадуть автівки, трактори та забороняють гривню на Херсонщині

28 Липня 2022, 15:01

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На Херсонщині окупаційна влада заявляє про заборону гривні. Так звана окупаційна “поліція” ходить по ринку та попереджає про покарання за видачу гривні людей, які продають готівку. 

Про це повідомляє обласна військова адміністрація Херсонщини у зведенні щодо ситуації в області.

Також місцеві говорять, що із магазинів почали вилучати термінали.

Крім того, в Херсоні, Скадовську, селах Мирне, Новопетрівка та Кочубеївка російські військові викрали автомобілі місцевих жителів, трактор, обікрали будинки, забравши мисливські рушниці та майно.

Наразі встановлюється сума завданих матеріальних збитків через захоплення окупантами магазинів у Херсоні.

В області тривають активні бойові дії, тому ситуація залишається напруженою. Особливо важко в населених пунктах, що знаходяться поруч із лінією фронту. Люди там живуть під постійними обстрілами без продуктів харчування, медикаментів, водо-, газо- та електропостачання. У селах та селищах багато зруйнованої інфраструктури, дороги заміновані.
На Херсонщині досі відсутній мобільний зв’язок від українських операторів. Працює лише провідний інтернет, однак трафік йде через росію, через що більшість сервісів та інформаційних ресурсів працюють тільки з VPN. Також не працюють банки та Укрпошта, через що дуже складно зняти готівку.
Як повідомлялось, Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності голові російської окупаційної адміністрації Бериславщини, який займається запровадженням в районі “рублевої зони” та перереєстрацією місцевих підприємців за російським законодавством.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. Однак 46 населених пунктів області вже визволені від російської окупації.