На Херсонщині ЗСУ б’є по техніці й опорним пунктам росіян, а ті продовжують підтягувати резерви із Криму

26 Липня 2022, 12:55

На півдні України ворог продовжує бойові дії, тримаючись за укріплені рубежі оборони. Намагається підтягувати резерви живої сили та техніки з кримського напряму.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.
За даними командування, вчергове ворожі сили кількістю до ротної тактичної групи спробували наступати з напрямку Іщенки (Великоолександрівська громада Херсонщини) на Білогірку. Зазнавши втрат, ретирувалися.
Протягом дня противник наніс ракетні удари по Миколаївський області. Одна крилата ракета влучила поблизу Великого Артакового, друга – по околицях Калуги. Без втрат.
Годиною пізніше в районі Новогригорівки вдарила пара Ка-52. Без втрат.
Надвечір ворог атакував Андріївку парами штурмовиків та ударних Ка-52. Також без втрат.
Натомість наша авіація нанесла 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів: 6 опорних пунктів, скупчення озброєння та військової техніки та командно-спостережний пункт в Бериславському та Херсонському районах області.
Як повідомлялось, удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

Колони бойової техніки рашисти перекидають через Мелітополь на Херсонський напрям.

Керівник пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк під час брифінгу 25 липня інформувала, що ЗСУ взяли під вогневий контроль декілька транспортних артерій, логістичні наміри ворога зруйновано.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ крок за кроком просуваються у Херсонській області.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи знищили російську батарею ЗРК С-300 в районі Зеленотропинського Херсонщини.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, склалась катастрофічна гуманітарна ситуація, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.