На Херсонщині могли відключати зв’язок, аби приховати пересування російської техніки

26 Липня 2022, 22:08

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У першу половину дня 26 липня жителі частини населених пунктів Херсонської області опинились без інтернету та зв’язку. У тому числі, не працювали російські провайдери та оператори.

Голова Херсонської облради Олександр Самойленко висловив Суспільному припущення, що окупанти могли відключити зв’язок, аби завадити херсонцям передавати інформацію ЗСУ про пересування російської техніки.

Проте він не виключає і ймовірність технічного збою.

Днями в області спостерігається перекидання техніки рашистів у бік Херсона.

Активіст з Херсона Володимир Молчанов розповів 24 каналу, що інформація про перекидання техніки з Запоріжжя до Херсона підтверджується.
Як повідомлялось, в окупованій Новоолексіївці Херсонської області спостергіали рух бойової техніки.

Нещодавні удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.