“Красиво горить”, – очевидець про знищену батарею ЗРК С-300 на Херсонщині (відео)

24 Липня 2022, 22:50

У мережі з’явилось відео знищенної в Херсонській області батареї ЗРК С-300 російських окупантів, по якій задали удару українські захисники.

“Красиво горить”, – зазначає очевидець, який зафільмував подію.

Оперативне командування “Південь” у зведенні 24 липня підтверджує, що українські ракетно-артилерійські підрозділи знищили російську батарею ЗРК С-300 в районі Зеленотропинського Херсонщини.

За даними командування, також ЗСУ взяли під вогневий контроль кілька об’єктів транспортної інфраструктури на тимчасово окупованій території, що суттєво обмежує маневреність та логістику ворожих військ.

При цьому окупаційні війська продовжують підступну практику тотальної брехні, доставляючи боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів. Наразі відомо, що до Херсонської області в’їхали понад 20 так званих «гуманітарних» КамАЗів пофарбованих у білий колір. Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовуються у цивільних будівлях, в закладах культури та освіти.
Як повідомлялось, вранці 24 липня на Херсонщині прогриміли потужні вибухи.
Окупаційна влада регіону вирішила розмістити військові частини в обласному центрі.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.