Херсонська влада планує розібратися з «ділками», які вивозять людей з окупації за космічні ціни (відео)

20 Липня 2022, 13:40

виїзд з Херсонщини, ілюстраційна світлина

В.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій переконаний, що жителям окупованої Херсонщини необхідно виїжджати на вільні території України. Він планує впорядкувати процеси вивезення людей та розібратися з «ділками», які пропонують космічні ціни.

Про це новий очільник Херсонщини розповів під час онлайн-конференції медіа-центрів «IPC-Херсон» та «IPC-Генічеськ».

«Я з заступниками поїду особисто в Запоріжжя, щоб впорядкувати процеси, тому що з’являються, скажімо, “ділки”, ціни люди іноді називають просто космічні. Я думаю, що на сьогодні так не може бути. Так, я розумію, що є якісь витрати, може, у когось є кошти, але треба зважити на те, що сьогодні війна, і людям потрібна допомога. Я думаю, для тих “ділків” ми знайдем правильні слова, щоб вони більш по-людські відносились до своїх співгромадян», – наголосив Дмитро Бутрій.

Він закликав людей виїжджати з окупованих територій, подякував волонтерам, які проводять евакуацію людей без офіційних зелених коридорів, та попередив тих, хто на цьому заробляє.

«Підтримую заклики про евакуацію. Людям, які мають можливість виїхати, краще це зробити заради своєї безпеки. Безпека, життя і здоров’я – нема нічого дорожче. Дійсно, зараз дуже небезпечно знаходитися на окупованій території. Сьогодні там посилився терор щодо наших громадян», – зауважив в.о. начальника ОВА.

Також Бутрій підтвердив неодноразові спроби домовитися про зелені коридори на Херсонщині, але загарбники не погоджуються випускати людей. Вороги не давали завозити в область і гуманітарну допомогу – одну колону російські військові розвернули пострілами.

Наразі виїхати з Херсонщини можна лише через сусідню Запорізьку область – через Василівку. Незаборонений проїзд і через незаконно анексований Крим. Обидва шляхи – неофіційні, адже нема ніяких домовленостей щодо того між українською владою та російськими окупантами.

Як повідомлялось, Мінреінтеграції планує евакуювати декілька десятків тисяч людей з тимчасово окупованих окупованих територій Херсонщини та Запоріжжя.

Раніше віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих районів Херсонської й Запорізької областей евакуюватися всіма можливими способами: “будуть величезні бої”.

В Херсонській обласній раді радять жителям Херсонщини евакуюватись або шукати укриття.