Дикі кабани тікають з Херсонщини у сісідні області

13 Липня 2022, 13:58

У Зеленодольській громаді Дніпропетровщини помітили диких кабанів-“переселенців” з Херсонської області. Місцевих мешканців лякають дикі тварини, які просто розгулють по їхнім городам.

Про це розповів голова громади Дмитро Невеселий.

«Тепер у нас по дачних масивах масово блукають дикі кабани. Вони заселилися на дачах людей цілими сім’ями. Лякають мешканців, псують городину. Люди дуже потерпають від них та скаржаться. Але поки що ми не можемо вирішити цю проблему. Адже під постійними обстрілами немає змоги небезпечних тварин ані відловити, ані відстріляти», – зазначив Дмитро Невеселий.

За часи війни у Херсонській області було розбомблено багато господарств, де люди утримували диких тварин або домашню худобу. Якщо з влаштуванням останніх у громаді впоралися, передавши, наприклад, більше 35-ти корів до великого господарства, то з кабанами-переселенцями все набагато складніше.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.