Біля Херсона лунають вибухи: ЗСУ знищили Антонівській міст? (оновлено, відео)

26 Липня 2022, 23:45

Антонівський міст у Херсоні після нещодавньої атаки ЗСУ

Місцеві жителі повідомляють про потужні вибухи в районі Антонівського мосту, що в передмісті Херсона.

Відео з місця події викладають місцеві телеграм-канали.

“Схоже, що Антонівський міст таки знищили. Спочатку був звук ракети, що прилітає. Потім били гармати біля мосту. Схоже на ППО орків. Потім був приліт цієї ракети. Схоже, що приземлилася, а не в повітрі. Метою могла бути техніка орків, яку вони зганяють в Олешки і накопичують тут для утримання лівобережжя”, – цитують очевидців херсонські медійники.

“Надходить інформація, що HIMARS вдало вполювали Антонівський міст. Завтра перевіримо”, – зазначає журналіст Андрій Цаплієнко.

Тим часом пропагандистські ресурси також пишуть, що українці знов нанесли ударів по мосту.

“Судячи з усього, Антонівський міст – пішов за кораблем”, – пишуть в телеграм-каналі “Надзор-Херсон” та радять херсонцям згадати про правила безпеки.

Офіційних підтверджень від українських військових поки немає.

Примітно, що у багатьох регіонах країни оголосили повітряну тривогу відразу після появи перших публікацій про Антонівський міст.

Невдовзі військовий експерт Олег Жданов підтвердив: ЗСУ здійснили обстріл Антонівського мосту в передмісті тимчасово окупованого Херсона.

«Ступінь пошкоджень наразі невідома, побачимо результати роботи вже зранку», – розповів він.

Експерт наголосив, що знищення цього мосту є першочерговою задачею для подальшого вибиття противника з правого берегу Дніпра та звільнення Херсона.

https://wp.lvivport.com/2022/07/1zsu-znyshhyly-antonivskij-mist-bilya-hersona/

Як повідомлялось, 19 липня ЗС України атакували ракетами стратегічно важливий Антонівський міст та позиції російських військ біля нього. 22 липня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив, що після пошкодження Антонівського мосту російські окупанти хочуть збудувати понтонну переправу через Дніпро.

У Херсонській області ЗСУ б’є по техніці й опорним пунктам росіян, а ті продовжують підтягувати резерви із Криму.

На Херсонщині могли відключати зв’язок, аби приховати пересування російської техніки.

В окупованій Новоолексіївці Херсонської області спостергіали рух бойової техніки.

Нещодавні удари Збройних сил України по Антонівському, Дар’ївському і Каховському мостам окупованої Херсонщини значно ускладнили логістику російських загарбників.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій.

44 населені пункти області вже визволені від російської окупації.