Вибухи на Антонівському мосту біля Херсона (відео)

19 Липня 2022, 14:37

Херсонці повідомляють, що від ранку в місті чути вибухи, з боку Антонівського мосту видно дим.

Цю інформацію підтверджують й в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

“А тим часом перед Антонівським мостом в Херсоні у орків запалюють “Селітра і Бавовна”. Чути детонацію “гуманітарки”, – зазначає СтратКом.

На думку херсонського політика, а нині військового ТРО Сергія Хланя, за характером диму, можна дійти до висновку, що це було вдале влучання у розташування ворога.
За його словами, саме за Антонівським мостом є станція техобслуговування, де окупанти облаштували “пункт охорони”, вони там дуже глибоко окопалися.

Оперативне командуванні “Південь” інформувало, що на півдні України військові рф продовжують облаштовувати додаткові рубежі оборони. Активних дій не ведуть, дотримуються тактики дистанційних обстрілів та авіаударів.

У Снігурівці окупанти розстріляли з міномету будинок на околиці, намагаючись звинуватити в цьому сили оборони України. При цьому знімальна група пропагандистського засобу масової інформації з’явилась на місці подій просто миттєво за фактом. А ось підрозділи ЗСУ перебувають звідти надто далеко задля влучання мінометом. Але заради картинки рашисти вбили  чотири мирних жителів.
Імітуючи, що продовжує контролювати втрачені території Херсонщини, ворог підступно атакує з неба.
Ударним безпілотним літальним апаратом тричі вдарив по звільненій Іванівці, скидаючи осколкові боєприпаси для гранатометів. Втрат немає.
Парою Мі-8 атаковано Потьомкіне. Без втрат.
Українська авіація працювала двома штурмовиками по складу боєприпасів та скупченню ворожих сил в районі Снігурівки. Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою “повітря-повітря” наші літаки, але успіху не мав. Наші авіатори впорались із завданням без втрат.
Як повідомлялось, ввечері 11 липня мешканці Нової Каховки на окупованій Херсонщині чули, бачили та відчували як Збройні Сили України знищили величезний склад боєприпасів росіян.

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій. 44 населені пункти області вже визволені з-під російської окупації.

З 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів.

У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу та не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.