У військовій адміністрації розповіли, коли генічанам почнуть нараховувати бюджетні виплати (відео)

14 Липня 2022, 21:45

У військовій адміністрації Генічеська працюють над поновленням бюджетних виплат для жителів громади. Їх почнуть нараховувати вже наступного тижня. 

Про це повідомив в. о начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій під час спільної онлайн пресконференції Медіа-центрів “ІРС-Херсон” та «ІРС- Генічеськ».

«Наступного тижня почнемо проводити платежі, для цього вже все готове», – запевнив очільник адміністрації.

Він пояснив, що у Генічеській громаді склалась чи не найскладніша ситуація із бюджетними виплатами на Херсонщині. А пов’язане це із самоусуненням керівництва громади, яке втратило електронні ключі і залишило людей напризволяще.

«Відверто кажучи, це не дуже коректний вчинок, тому що була можливість вийти тим людям, які були носіями цих електронних ключів, і було би все нормально. Але з поки що незрозумілих мені причин цього не сталося. Тому ми шукали варіанти, як можна це відновити. Президент почув позицію обласної адміністрації, дав команду і ми створили Генічеську міську військову адміністрацію», – розповів Дмитро Бутрій.

За його словами, наразі вже створений фінансовий відділ, відновлені електронні ключі, тому вже наступного тижня буде можливим проводити платежі.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський розпорядився створити військову адміністрацію для окупованого росіянами Генічеська Херсонської області. 

Зеленський призначив начальником Генічеської міської військової адміністрації Херсонської області Євгенія Родіонова, який був заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області, та якого більше 10 днів тримали окупанти у полоні.

Курортний Генічеськ був окупований військами рф у перший день повномасштабної війни росії проти України.

У березні міський голова окупованого російськими військами Генічеська Олександр Тулупов заявив, що він та його команда змушені подати у відставку через неможливість «здійснювати повноваження як представники українського органу місцевого самоврядування».

Поки що Херсонська область майже повністю окупована російськими військами. Збройні сили України дають відсіч ворогові, в результаті вдалого контрнаступу українських захисників окупанти втратили частину захоплених територій. У різних районах Херсонщині тривають бойові дії, однак російські загарбники не пропускають українську гуманітарну допомогу, не погоджують “зелених коридорів” для евакуації населення.