Новий очільник військової адміністрації Херсонщини Дмитро Бутрій вже на передовій

13 Липня 2022, 17:34

Нещодавно призначений Президентом України в.о. начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій зустрівся із українськими захисниками на передовій.
Відповідні фото та відео новий очільник адміністрації розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.
“Зустрівся із нашими мужніми військовослужбовцями, які крок за кроком наближають звільнення Херсонщини від навали окупантів. В очах хлопців немає страху, тільки бажання наблизити нашу перемогу над загарбником. З такими захисниками та військово-політичним керівництвом країни на чолі з Президентом Володимиром Зеленським ми точно повернемо українських стяг на всі землі, куди ступила нога окупанта. Це лише питання часу”, – наголосив Дмитро Бутрій.
Крім того він подякував захисникам і разом із ГО “Український інститут майбутнього” передав для потреб військових Національної гвардії України квадроцикл, а також дизельний генератор, бензопили та інше необхідне обладнання для потреб наших захисників.
У свою чергу, в оперативному командуванні “Південь” відзвітували про вдалі відпрацювання минулої ночі: ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали ударів по скупченню сил противника у Чкаловому та по складу боєприпасів у Чорнобаївці.
Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський призначив Дмитра Бутрія тимчасово виконуючим обов’язки  голови Херсонської обласної державної адміністрації. Відповідний документ опублікований на сайті офіційного інтернет-представництва Президента 9 липня.
Іншим указом було звільнено з цієї посади Геннадій Лагута, який пропав з публічної площини з початку війни росії проти України, і вперше з’явився публічно лише всередині квітня: відвідав вже визволену від російської окупації громаду.
Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.