ЗСУ збільшили кількість авіаударів по російським військам на Херсонщині

10 Червня 2022, 12:06

Збройні Сили України активно використовують штурмову авіацію на Херсонському напрямку. Українські захисники нанесли серію ударів по опорному пункту, місцям скупчення техніки та особового складу, по налаштованій понтонній переправі та польовим складам противника в п’ятьох різних населених пунктах Херсонщини.

Про це йдеться у зведенні оперативного командування “Південь”.

!За результатами авіаударів та виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 33 рашисти, реактивну систему залпового вогню «Град», кілька одиниць броньованої техніки, 3 склади боєприпасів та 2 пально-мастильних матеріалів. Решта ворожих втрат уточнюється”, – зазначають у командуванні.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку підрозділи ворога ведуть оборону. З метою посилення угруповання противник провів переміщення підрозділів. Вживає заходів з інженерного обладнання раніше зайнятих рубежів. Зокрема відзначається встановлення мінних загороджень в районі населеного пункту Високопілля.

Як повідомлялось, в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій.

Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.