ЗСУ створили плацдарм на Херсонщині і можуть рухатися за трьома напрямками

18 Червня 2022, 13:55

У Херсонській області Збройні сили України провели вдалу операцію і створили пладцарм, що дозволяє рухатися за напрямками на Херсон, Нову Каховку чи навіть Крим.

Про це на 24 каналі розповів радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

“Не вистачає озброєння, але військові провели настільки вдалу операцію, що її потрібно викладати у військових ВНЗ. Наші захисники настільки розумно вчинили, що цього росіяни навіть не очікували. Вони захопили плацдарм, який ніхто не вважав за цінне. Він між Снігурівською та Давидовим Бродом і дає нам можливість рухатися у трьох напрямках і ніхто не знає, в якому ми це робитимемо”, – зауважив Андрусів.

За його словами, українські захисники можуть спробувати піти на Херсон і відрізати його, або рухатися на Нову Каховку відрізати ще більшу групу або піти взагалі у бік Криму. Складність для росіян у тому, що вони мають готуватися практично за всіма трьома напрямками. Це означає втричі більшу концентрацію військ.

Тим часом в оперативному командуванні “Південь” повідомили, що противник продовжує оборонні дії та контрбатарейну боротьбу. Наявними силами активних дій проводити не наважується, нових ударних угруповань не створює.

ЗСУ виконали близько 120 вогневих завдань, також по противнику нанесли два авіаційні удари. Підтверджено втрати ворога в кількості: 57 рашистів та 18 одиниць техніки, серед яких танк Т-72, важка вогнеметна система ТОС-1 «Буратіно», гаубиця «Мста-Б», самохідна гармата «Гіацинт», три багатоцільових броньованих тягачі, 9 одиниць автомобільної і броньованої техніки. Також знищено черговий польовий склад боєприпасів. Решта втрат уточнюється.

Як повідомлялось, українські захисники продовжують завдавати ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що для визволення окупованого росіянами півдня Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої.