ЗСУ нанесли ракетний удар по російським позиціям у Новій Каховці

17 Червня 2022, 12:06

Українські захисники продовжують завдавати ударів по позиціям російських загарбників в окупованій Новій Каховці.

На цьому  в етері Еспресо наголосив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

“Почнімо з приємного, і гелікоптер вчора впав, і у Новій Каховці вчора 16 червня, другий день поспіль, наша ракета чітко влучила у розташування окупантів. Була знищена ворожа техніка, на цей раз без детонування боєприпасів, як на ремонтній базі 14 червня. Але було дуже влучно, орки знову метушилися та не знали куди сховатися” – розказав радник голови ОВА.

Сергій Хлань зазначив, що ЗСУ продовжують тримати тактичну перевагу по лінії фронту з Миколаївського напрямку.

Повідомлення про вибухи у Новій Каховці зустрічалися у місцевих телеграм-каналах. У місті спрацював сигнал повітряної тривоги.

Як пише портал Mілітарний, фотографії та відео з місця події дозволили ідентифікувати місце вибуху – це територія Новокаховської меблевої фабрики.

На фото видно також кілька одиниць техніки Збройних сил РФ: військові вантажівки та МТ-ЛБ. Деякі з них – знищені.

На фотографіях видно елемент, ймовірно, ракети комплексу Точка-У.

Оглядачі порталу припускають, що теоретично Збройні сили України могли влучити в російську базу у Новій Каховці стріляючи, навіть, з околиць Миколаєва. ТТХ ракетного комлексу “Точка-У” дозволяють українським військовим вражати ворожі цілі на значній території Херсонщини.

У свою чергу, в оперативному командуванні “Південь” підтвердили, що ЗСУ нанесли ракетний удар по пункту управління та скупченню ворожої техніки в районі Нової Каховки.

“Українська авіація тричі вдарила гелікоптерами й літаками по скупченню противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини. Загальні втрати ворога за добу складають: 72 рашисти, 1 самохідна гаубиця «Мста-С» і 2 – «Мста-Б», 1 мінометний комплекс «Сані», 5 одиниць броньованої техніки, 2 склади з боєприпасами та 1 з запасами пального”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Генерального Штабу Збройних Сил України, на Південнобузькому напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Кульбакіно, Миколаївка, Степова Долина, Мурахівка, Новопавлівське, Шевченкове, Зоря, Партизанське, Квітневе, Новогригорівка, Киселівка, Князівка, Осокорівка, Лупареве та Посад-Покровське.

Як повідомлялось, 14 червня в передмісті Нової Каховки українські воїни влучили в склад боєприпасів рашистів.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що для визволення окупованого росіянами півдня Україні потрібна перевага у далекобійній артилерії.

https://wp.lvivport.com/2022/06/21podolyak-na-hersonshhyni-vidtyskayemo-voroga/

У населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки. Російські військові замінували береги Молодіжного пляжу в Херсоні.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. У різних районах області тривають бої, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.

Віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук радила громадянам, які мешкають на тимчасово окупованих рф територіях, виїжджати на підконтрольні українському уряду території.

У Мінреінтеграції роз’яснили, що жителі Херсонщини можуть виїжджати через інші окуповані росією території, не побоюючись покарання. Оскільки люди здійснюють це в стані крайньої потреби, то не нестимуть відповідальності.