ЗСУ нанесли декілька авіаударів по російським військам на Херсонщині

04 Червня 2022, 12:10

У Херсонській області Повітряні Сили ЗСУ нанесли декілька авіаударів по російським військам.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь”.

“Повітряні сили двома Су-25 атакували скупчення противника під Іванівкою на Херсонщині. Армійською авіацією нанесено ще два удари по скупченню противника в районі Солдатського та Давидова Броду”, – йдеться у повідомленні.

За даними Генерального штабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону та намагається здійснювати вогневе ураження наших підрозділів.

“Загарбники бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівництво окупантів пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив”, – зазначають у Генштабі.
Нещодавно в Херсонській області російські загарбники спробували відновити втрачене становище в районі Миколаївки. Проте ЗСУ відбили ворожу атаку.
Як повідомлялось, із села Трудолюбівка Нововоронцовської громади, де тривають активні обстріли російських окупантів, виїхали всі жителі.
На окупованій території Херсонської області війська рф обладнують другу і третю лінії оборони. Завдяки контрнаступальним діям окремих підрозділів, Збройні сили України мають частковий успіх в регіоні.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії.