ЗМІ: Рашисти збили свою ж ракету над Новою Каховкою та звинувачують ЗСУ в обстрілі міста

29 Червня 2022, 11:31

Рашисти збили свою ж ракету над окупованою Новою Каховкою. Уламки потрапили у житлові будинки, є імовірність, що є постраждалі.

«Російські військові вкотре випустили ракету з “кримського напрямку”. Війська агресора самі ж збили ракету, яка впала у тимчасово окупованій Новій Каховці», – передає 24 канал з посиланням на джерело у розвідці.
Тим часом пропагандистські пабліки поширюють інформацію, що це нібито українські військові обстрілювали Нову Каховку, а російське ППО збило ракету.

«Подібну тактику російські військові використовую у Донецьку. Окупанти з околиць Донецька обстрілюють місто та звинувачують у цьому ЗСУ. У такий спосіб вони намагаються придушити партизанський рух», – зазначає 24 канал.

У Збройних Силах України неодноразово наголошували, що українські захисники не наносять ударів по цивільних об’єктах.

Очевидці поділились фото та відео подій увечері 28 червня у місцевих телеграм-каналах.

«Наразі у сєпарськіх пабліках розганяють тему того, що ВСУ надіслала точку У по житловому масиву. Це — звичайна бл… брехня. Поширюйте факти про збиту ракету. Не дайте покидькам виграти цю війну», – пише телеграм-канал «Гарячий Новокаховский».

У ресурсі «Південь України» уточнюють, що у Новій Каховці ппо окупантів збило ракету над містом, уламки падали від Дніпровського до Юності, у деяких будинках повилітали шибки. Збита ракета впала приблизно біля міськвиконкому на Парковій вулиці.

Тим часом користувачі соцмереж обговорюють, що картинки нібито “обстрілів ЗСУ” житлових будинків у Новій Каховці, пропагандисти використовують для відволікання уваги від трагедії у Кременчузі.

Як повідомлялось, наприкінці квітня пропагандисти також поширювали інформацію, що ЗСУ нібито обстрілювало Херсон. Окупанти стверджували, що російське ППО збило українську ракету Точка-У. Однак журналісти видання МОСТ знайшли докази того, що російські військові обстріляли будівлі у центрі Херсона ЗРК «Бук».

Нагадаємо, війська рф 27 червня завдали ракетний удар по ТРЦ місті Кременчук Полтавської області.

Європейський Союз засудив атаку російських загарбників на Кременчук, в результаті якої загинули десятки мирних людей, та наголосив на тому, що росія понесе відповідальність за власні дії.

По торговому центру у Кременчуці били крилатими ракетами льотчики 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку (в/ч 33310) ЗС рф.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.