Журналіст Тарас Бузак українським і світовим ЗМІ: Більше говоріть про Херсонщину!

09 Червня 2022, 19:41

Херсонський журналіст Тарас Бузак переконаний, що Херсонська та сусідня з нею Запорізька область не повинні зникати з інформаційного простору. Він закликав українські та іноземні ЗМІ більше говорити про життя на окупованих територіях.

Про це Тарас Бузак написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Херсонщини в медіа повинно бути не те що багато, а занадто багато. З інформпростору наша область і сусідня Запорізька не повинні зникати взагалі. Вітчизняні, зарубіжні ЗМІ, топові блоггери, регіональні медіа – говоріть про Херсонщину, пишіть, знімайте відео! Це кроки до визволення нашої української землі, козацького краю!”, – наголосив журналіст.

На його думку, держава, фонди, спонсори, меценати повинні допомогти регіональним ЗМІ з тимчасово окупованих Херсонщини та Запоріжжя, адже “ці медіа – надійний місток між тими, хто там залишився, й іншим світом”.
Як повідомлялось, журналісти декількох херсонських видань, які виїхали з тимчасово окупованого Херсона, запустили спільний відеопроєкт під назвою “Люди нашого краю”.
Перша передача в прямому ефірі вийшла третього червня. Проєкт створений власними силами журналістів – Сергія Нікітенка, Олега Батуріна, Івана Антипенка і Петра Коберника.
Формат проєкту – годинна програма, під час якої журналісти підбивають підсумки тижня і обговорюють усе те, що хвилювало херсонців.
Програма виходитиме на ютубі та фейсбуку щоп’ятниці о 18:00.

Тим часом у Львові херсонські журналісти закликали колег з усього світу поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військовими Херсонську область, поширювати матеріали херсонських журналістів та спонукати світ до підтримки України.

З таким зверненням медійники звернулися сьогодні, 6 червня, до Дня журналіста в Медіацентрі Україна у Львові, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області.

Нагадаємо, Херсонська область перебуває під окупацією російських військових. Переслідування та порушення почалися з перших днів окупації. Так, 2 березня п’ять озброєних російських окупантів захопили будівлю Суспільне.Херсон. Окупанти відімкнули трансляцію українських телеканалів та ввімкнули в Т2 російські канали. Низка видань припинила роботу. Також окупанти викрадали журналістів: у Каховці – журналіста Олега Батурина, у Новій Каховці – журналіста Олександра Гунька.
Майже 60% території Запорізької області тимчасово окупували російські війська.