Зеленський звернувся до херсонців (відео)

14 Червня 2022, 10:01

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого росіянами Херсона і подякував за активну громадянську позицію.

“Ми прийдемо в Херсон. І звичайні херсонці на вулицях міста будуть зустрічати саме нашу армію. Провал окупантів, які намагалися святкувати так званий день росії, тільки доводить, що Херсон – це українське місто. І херсонці святкуватимуть тільки українські свята”, – наголосив Президент.

Він звернув увагу, що українські захисники відбили десятки спроб наступу російської армії на півдні. А завдяки контрнаступу вже звільнена частина громад в Херсонській області.

Президент також звернувся і до жителів інших окупованих міст України.

Нещодавно радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Збройні сили України підійшли ще ближче до тимчасово окупованого Херсона й перебувають за 18 км від обласного центру. Українська артилерія завдає масованих артилерійських ударів по скупченнях противника на південному напрямку.

Як повідомлялось, офіційні заходи російських загарбників з нагоди «дня росії» в тимчасово окупованих Херсоні та Мелітополі зібрали лише кілька десятків місцевих жителів.

Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини.