Запорізьким журналістам погрожують допитами та ув’язненням

14 Червня 2022, 11:23

На редакційну скриньку запорізького сайту 061.ua надійшов черговий лист з погрозами про допити та ув’язнення. 

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на співробітників редакції.

“Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти всіх співробітників вашого видання. Справа заведена за статтею КК РФ “Екстремізм”. Всі ваші контакти та персональні дані передані російським правоохоронцям. Після того як армія Росії займе населені пункти, в яких ви живете і працюєте, на вас чекають допити та тюремні строки. Ви можете пройти у справі свідком і уникнути цього покарання, якщо прямо зараз звільнитеся зі ЗМІ, на які працюєте”, – йдеться у листі, що надійшов на адресу редакції, російською мовою.

За словами журналістів, листи подібного змісту редакція вже отримувала раніше.

Як повідомлялось, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погроз, які надходили на з росії запорізьким редакціям на електронні адреси.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські військові розшукують журналістів, щоб змусити їх до співпраці. Представникам ЗМІ розсилають листи з погрозами та піддають DDOS-атакам сайти новин.

Нагадаємо, перешкоджання вільній журналістиці є грубим порушенням Гаазьких конвенції і декларації, Женевської конвенції про захист жертв війни і Додаткових протоколів до неї та Конвенції про закони і звичаї суходільної війни, які встановлюють гарантії безпеки для журналістів.