З села Трудолюбівка Херсонщини виїхали всі люди

02 Червня 2022, 15:26

Із села Трудолюбівка Нововоронцовської громади, де тривають активні обстріли російських окупантів, виїхали всі жителі.

Про це йдеться у зведенні Херсонської обласної військової адміністрації.

“Тривають активні обстріли в районі смт Нововоронцовка. У селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. З села Трудолюбівка люди виїхали повністю”, – повідомляє ОВА.

Ситуація на тимчасово окупованій Херсонщині залишається стабільно важкою. У більшості громад криза з медикаментами, паливними матеріалами та продуктами харчування. По можливості проводиться ремонт мереж та надається допомога населенню волонтерами та благодійними організаціями. Залишається проблема з виплатою пенсій та соціальної допомоги. Потрібен певний час для налагодження зв’язку з громадами.
Як повідомлялось, на окупованих військовими рф територіях Херсонщини досі відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет.
Російські окупанти захопили приміщення «Паспортного сервісу» у місті Херсон та організовують паспортизацію жителів міста російськими документами.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не було жодного офіційного “зеленого коридору”.