З наступного тижня випусникам херсонських шкіл почнуть видавати атестати

16 Червня 2022, 11:21

З понеділка, 20-го червня, у Кривому Розі почнуть видавати атестати для випусників шкіл з Херсонської області.

Про це повідомили в Херсонській обласній військовій адміністрації.
“16600 свідоцтв про базову й загальну середню освіту для випускників шкіл Херсонщини вже доставлені до Кривого Рогу. Документи зможуть отримати самі випускники 9-тих та 11-тих класів, їх батьки або довірені особи”, – зазначили в ОВА.
Про місце та час, де можна буде отримати свідоцтва, буде повідомлено згодом.
При цьому свідоцтва випускників, які не змогли виїхати із тимчасово окупованої території, зберігатимуться протягом року після завершення військового стану.

Як повідомлялося, випускники шкіл цього року, які перебувають на нових тимчасово окупованих територіях України, отримають атестати та інші передбачені законодавством освітні документи.

Випускники, які виїхали з Херсонщини, отримають атестати на підконтрольній Україні території. Документи зможуть отримати самі випускники, їх батьки або довірені особи.

Голова підкомітету з питань вищої освіти Верховної Ради Юлія Гришина інформувала, що абітурієнти з тимчасово окупованих територій України зможуть вступити до українських вищих навчальних закладів і скористатися квотою на вступ.

Наразі майже вся територія Херсонської області окупована російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. Бої тривають на кордоні з Миколаївською областю та у Бериславському районі Херсонщини.