Як жителям окупованих територій користуватись коштами на рахунках Ощадбанку

22 Червня 2022, 09:23

Оскільки на тимчасово окупованих територіях наразі не працюють номери українських операторів та відділення банку, “Ощадбанк” розробив спосіб, щоб українці на таких територіях мали доступ до своїх коштів та послуг онлайн-банкінгу.

В установі сповістили, що відтепер зайти в Мобільний Ощад можливо через код, що надійде каналами інтернет-зв’язку.

Для цього необхідно:

  • Завантажте або відкрийте новий додаток Мобільний Ощад
  • Якщо при введенні номера телефону для входу/реєстрації ви не отримуєте SMS, то переходьте на сайт банку в розділ «Зворотній зв’язок», обирайте «Веб-дзвінок» та «Продовжити без авторизації» https://bit.ly/3HBI2hA
  • Оператор контакт-центру Ощадбанку проведе повну верифікацію і зможе змінити канал доставки паролів на 24 години для того, щоб ви виконали реєстрацію
  • Після цього заходьте в додаток, натискайте «Відправити SMS повторно», і повідомлення надійде у Viber
  • Виконуйте реєстрацію, і всі наступні операції можете підтверджувати в новому додатку кодом доступу.

Як повідомлялось, на Херсонщині в загарбники визнали, що поповнити російські сім-карти, продаж яких започаткували на окупованих територіях, наразі неможливо.

30 травня на окупованих росією частинах Херсонської та Запорізької областей зник мобільний зв’язок та частково інтернет від українських операторів.

У Держспецзв’язку повідомляли, що українські оператори мобільного зв’язку, інтернет-послуг та телефонії 30 травня зафіксували втручання представників окупаційного режиму в роботу обладнання: спочатку це були перебої, а потім і повне відключення зв’язку в Херсонській області.