Вибух у Скадовську: деталі

19 Червня 2022, 13:14

Рятувальника, який обстежував місце вибуху в окупованому Скадовську, забрали окупанти. Згодом його знайшли мертвим.

Про це повідомив міський голова Олександр Яковлев.

“На жаль, працівник місцевого ДСНС – скадовчанин Бойченко Сергій, який робив обстеження місця вибуху, загинув при невідомих обставинах. За інформацією ДСНС його відразу після роботи забрали окупанти з дому. А вже пізно ввечері його знайшли мертвим та доправили до скадовської лікарні. Ведеться слідство. Знав Сергія особисто. Він був справжнім фахівцем та доброю людиною.
Світла пам’ять. Співчуття родині загиблого”, – написав мер Скадовська.
Також він розповів про самий “прильот” у місті.
“Перший вибух, який чули скадовчани – було спрацювання російської ППО. Очевидці повідомляють, що бачили ракету, яка і спричинила руйнацію нежитлових приміщень в районі Скадовського порту. Це і було джерелом потужного другого вибуху, який чули навіть в сусідніх селах. Інформація про руйнування уточнюється. Потерпілих немає”, – уточнив  Олександр Яковлев.
Як повідомлялось, наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.