Внаслідок вибуху в Скадовську загинув місцевий житель, мер радить людям не перебувати біля скупчення російських військових

23 Червня 2022, 15:02

Стало відомо про принаймні одиного загиблого внаслідок вибуху в Скадовську. Мер радить містянам не перебувати біля скупчення російських військових.

“По вчорашньому прильоту в район порту Скадовськ. Маю сумну звістку. Загинув скадовчанин Дмитро Мотрюк, який в цей час був неподалік. Співчуття родині загиблого. Руйнування інфраструктури не сталося. Скадовчани – бережіть себе. Будьте обережні. Не знаходьтеся в районі порту, та біля скупчення військових”, – написав міський голова Олександр Яковлев у Фейсбуці.

У місцевому виданні Скадовськ.City пишуть про загиблого.

“Він мав катер і минулого літа возив нас на острів Джарилгач. Дуже приємний, інтелігентний чоловік. Багато скадовчан його знали. Дуже шкода”, – цитує скадовчан видання.

Як повідомлялось, в окупованому росіянами Скадовську увечері 22 червня пролунали потужні вибухи. Після “прильотів” сталася пожежа в районі порту.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко зауважив, що саме там базувалися російські ракетні комплекси “Іскандер”, які вдарили 22 червня по Миколаєву.

Офіційних коментарів української влади щодо вибуху у Скадовську поки немає.

Нещодавно у Скадовську повідомляли про вибухи й руйнації в районі порту. Рятувальника, який обстежував місце вибуху в окупованому Скадовську, забрали окупанти. Згодом його знайшли мертвим.

Через війну Росії проти України Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття Бердянського, Маріупольського, Херсонського та Скадовського морських торгових портів до відновлення контролю за ними.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій.