Внаслідок чергового обстрілу Кочубеївської громади місцева жителька отримала тяжкі поранення

28 Червня 2022, 19:52

У Кочубеївській сільській територіальній громаді повідомили про черговий обстріл вночі проти 28 червня.

“Вночі окупанти знову обстріляли населені пункти нашої громади. В результаті обстрілів тяжке поранення голови отримала 48-річна жителька нашої громади. Зараз медики Кривого Рогу борються за її життя. Покладаємо надію, що все буде добре”, – йдеться у дописі на сторінці сільської ради.

Разом з тим місцева влада радить жителям, які виїхали, поки не повертатись до своїх помешкань без нагальної потреби.

Про те, як військові рф знищують село Заградівка Кочубеївської громади, розповідав депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

Цього тижня цей населений пункт знов обстріляли російські військовослужбовці з РСЗВ «Ураган». Поле озимини, ліс гасили місцеві жителі разом з рятувальниками. Вогонь перекинувся і на оселі місцевих жителів. У результаті обстрілів – пошкоджені дахи, паркани, зруйновані садиби. В деяких будинках, подвір’ях, городах застрягли залишки снарядів.

“Використовують російські загарбники і касетні, забороненіі снаряди. Розповіді людей, пошкоджених садиб емоційні, вони об’єднуються всім селом, аби вижити в цей воєнний час, проходячи через випробування. Втрата даху над головою – це біда”, – розповів депутат.

У сільській раді повідомляли, що 26 червня житель села Заградівки отримав поранення, наступивши на касетний боєприпас. Потерпілого доставили до лікарні міста Кривий Ріг.

Нещодавно рашисти вперше нанесли ракетний удар по Нововоронцовській громаді.

Через артилерійський обстріл селища Нововоронцовка Бериславського району, що здійснили російські військові, загинув місцевий житель.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.