У Скадовську знов вибухи в районі порту

23 Червня 2022, 00:41

Фото: Олексій Фаустов, Facebook.

В окупованому росіянами Скадовську увечері 22 червня пролунали потужні вибухи. Після “прильотів” сталася пожежа в районі порту.
Про це повідомив міський голова Олександр Яковлев.
“У Скадовську тільки що знову «прилетіло». Було чути два вибухи, один потужний в районі порту. Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється. Бережіть себе. Попадання в промислову зону в районі порту”, – розповів Яковлев.
Тим часом у телеграм-каналах поширюють фото та відео з місця подій.
Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук також поділився відповідним відео із коментарем: “На тимчасово окупованій території. Південний напрямок. Вражинам прилетіло. Далі буде”.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко зауважив, що саме там базувалися російські ракетні комплекси “Іскандер”, які вдарили 22 червня по Миколаєву.

Офіційних коментарів української влади щодо вибуху у Скадовську поки немає.

Нагадаємо, нещодавно у Скадовську повідомляли про вибухи й руйнації в районі порту. Рятувальника, який обстежував місце вибуху в окупованому Скадовську, забрали окупанти. Згодом його знайшли мертвим.

У Херсонській обласній адміністрації заявляли, що росіяни хочуть відновити роботу портів Херсона і Скадовська, щоб вивозити через них крадену українську продукцію.

У Херсонському морському порту залишаються заблокованими 14 комерційних суден, які перебували там на початок повномасштабного вторгнення військ рф в Україну. З них 7 суден належать судновласникам Туреччини, 3 – України, по одному судну – компаніям з Мальти, Чорногорії, Єгипту, Маршаллових Островів.

Через війну Росії проти України Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття Бердянського, Маріупольського, Херсонського та Скадовського морських торгових портів до відновлення контролю за ними.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій.