У Скадовську окупаційна влада починає реєструвати підприємців: бізнесменів змушують переходити на “правила” росіян

30 Червня 2022, 10:30

ілюстраційна світлина із відкритих джерел

В окупаційній адміністрації захопленого військовими рф Скадовська оголосили про початок перереєстрації підприємців. Бізнесменів змушують переходити на “правила” росіян і запроваджують новий курс рубля.

Про це пише місцеве видання “Скадовськ.City“.

За інформацією видання, вводити в обіг окупантську валюту на рівні з українською гривнею колаборанти Скадовська почали на початку червня. Людей змусили почепити цінники обома валютами.

Місцеві жителі розповідають, що окупанти “наполегливо рекомендують” людям виконувати їхні вказівки та реєструватися на новий лад.

“Колаборанти роблять документи для підприємців. Зараз всі пишуть заяви на “индивидуального предпринимателя”. Дехто вже такі бумажки отримав. У місті зараз відкривають багато магазинів і везуть товари з Криму, Херсона, Мелітополя і Каховки. Масово не примушують робити документи, але наполегливо рекомендують”, – цитує видання мешканеця Скадовська.

Ранішеперший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомляв, що з початку тимчасової окупації Херсонщини окупанти почали тиснути на малий та середній бізнес. Збирали підприємців на так звані “наради”, у тих, хто не йшов на співпрацю, могли все забрати.

Як повідомлялось, каховські підприємці не поспішають реєструватися в окупаційних «адміністраціях» попри погрози конфіскації товарів і майна.

Поки що більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. В різних районах Херсонщини тривають бойові дії.