У Скадовському районі окупанти формують свою “поліцію”

04 Червня 2022, 14:25

У Скадовському районі росіяни почали формувати свою поліцію.

Про це повідомляє Скадовськ.City з посиланням на пропагандиський паблік у Telegram “Скадовская ВГА”.

“У мережі розмістили відео, на якому звітують про отримання форми для “правохранітєлєй”. Передало ті пакунки російське МВД. З допису видно, що “поліцейським” передали аж чотири комплекти таких “костюмів”,- пише видання.

Раніше російські військові призначили “главу Скадовського району та міста”. Міський голова Скадовська Олександра Яковлєва заявив, що такі посади не законні і не вплинуть на роботу законно обраної місцевої влади.

Як повідомлялось, українські правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі голові окупаційної поліції Херсонської області Владіміру Ліпандіну.

СБУ оголосила підозру «гауляйтеру» росіян на тимчасово окупованій території Чорнобаївської громади. 

Згідно законодавства, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії.
Детальніше про імена окупантів, які вчиняють воєнні злочини на окупованій території України, а також їхніх посіпак – місцевих колаборантів та рядових інформаційних військ читайте у сюжеті Центру журналістських розслідувань за посиланням.