У ресторані в Херсоні, де часто обідали окупанти, стався вибух

07 Червня 2022, 22:58

В окупованому російськими військовими Херсоні стався вибух в ресторані «Ностальжі», де часто обідали окупанти.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута в ефірі телемарафону «Єдині новини» (#UAразом).

“Там з перших днів обідали керівники оккупантів, і сьогоднішній вибух говорить про те, що боротьба ні на секунду, ні на хвилину не припиняється, і Херсонщина – це Україна”, – розповів очільник адміністрації.

За його словами, поранення отримали люди, які перебували в ресторані. Він припустив, що це могли бути окупанти.

Разом з тим, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань уточнив, що за попередніми даними від вибуху в «Ностальжі» постраждав персонал ресторану.

“Звісно, шкода звичайних людей, але що інше ви чекали від “руского міра”? Але тут питання трошки ширше. Місто окуповане і для кого взагалі відкрили ці ресторани? Для людей, які сидять вдома і рахують останні копійки? В місті, де дефіцит їжі і медикаментів. Наразі гроші на ресторани в Херсоні є лише у російських офіцерів”, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці Сергій Хлань.
Як раніше повідомляли ЗМІ, російські пропагандисти писали про вибух у Херсоні, що стався у кафе неподалік від “адміністрації”.
Нагадаємо, російські окупанти планують провести у захопленій Херсонській області «референдум» для вирішення питання щодо можливого приєднання до росії. На наступному етапі будуть проведені «вибори». До того владу в регіоні здійснюватиме «громадська рада».
Частина сил окупантів перемістилася із Запорізької області у бік Херсона. Відвід військ рф з Мелітопольського та частини Василівського районів може бути ротацією.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не було жодного офіційного “зеленого коридору”.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter