У Херсонській області троє людей підірвались на російській міні

04 Червня 2022, 12:30

У селищі Лазурне Херсонської області росіяни замінували пляж. Троє цивільних підірвалися на ворожій міні. 

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

“Військовослужбовці збройних сил РФ, в порушення вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення, встановили міни вздовж узбережжя Чорного моря в смт Лазурне. 3 червня 2022 року троє цивільних людей, перебуваючи на місцевому пляжі поблизу пансіонату «Парус», підірвалися на ворожій міні. Від нищівного вибуху усі вони загинули на місці”, – зазначили у відомстві.

Прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Правоохоронці вкотре звертають увагу громадян, що окупанти підступно мінують ліси, пляжі та інші місцевості Херсонщини.

Як повідомлялось, у Херсонській області Повітряні Сили ЗСУ нанесли декілька авіаударів по російським військам.

Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили 20 населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.