У Генічеську створять військову адміністрацію

03 Червня 2022, 11:40

Найближчими днями вирішитися питання зі створення Генічеської військової адміністрації. відповідний указ має підписати президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я».

«Було ухвалене рішення – створити у Генічеську воєнну адміністрацію. Сьогодні-завтра чекаємо на указ президента. Призначимо начальника цієї Генічеської військової адміністрації. Це – кандидат, який пройшов усі перевірки, та він на підконтрольній Україні території (його вивели)», – зазначив Лагута.

За його інформацією, – це Євгеній Родіонов, який є заступником голови Чорнобаївської сільради Херсонської області.

З відкритих джерел відомо, що Родіонов був у полоні російських окупантів. 2 травня російські військові захопили приміщення Чорнобаївської сільської ради в Херсонській області. У сільського голови Ігоря Дударя провели “обшук”, після якого він потрапив до лікарні, а заступника голови Євгенія Родіонова викрали. 14 травня російські загарбники відпустили Родіонова.

ЄВГЕНІЙ РОДІОНОВ, ФОТО З FACEBOOK ІННИ РОДІОНОВОЇ

Раніше радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомляв, що вирішення проблеми з виплатами, яка склалася в Генічеській і Каховській громадах ми бачимо шляхом створення там військово-цивільних адміністрацій (ВЦА). Саме такі адміністрації могли б здійснювати фінансування, підписувати потрібну документацію.

Курортний Генічеськ був окупований військами РФ у перший день війни. У Генічеському районі відбувались акції проти російської окупації та на підтримку територіальної цілісності України.