СБУ викрили колаборанта, який організував захоплення “Херсонгазу” в Новій Каховці

19 Червня 2022, 11:12

На Херсонщині СБУ викрила місцевого підприємця, який організував силове захоплення Новокаховського підрозділу «Херсонгазу» на тимчасово окупованій території регіону.

Про це повідомив речник відомства Артем Дяхтеренко.

За даними слідства, зрадник добровільно погодився співпрацювати з агресорами і запропонував допомогу у блокуванні енергетичної інфраструктури на півдні України.

Також зловмисник вимагав від чинного керівництва підприємства надати йому базу даних абонентів для передачі загарбникам.

Наразі поплічнику ворога повідомлено про підозру у державній зраді. Тривають комплексні заходи для його затримання і притягнення до відповідальності.

Як повідомлялось, у провадженні органів досудового розслідування Херсонської області перебуває 144 провадження за фактами державної зради та понад 150 за колабораційну діяльність. 22 особам вже повідомлено про підозру.

Щодня українські правоохоронці фіксують десятки воєнних злочинів, які вчиняють не лише російські окупанти, але й наші співгромадяни — посіпаки окупантів, зрадники і колаборанти. Про розслідування воєнних та інших злочинів на окупованій Херсонщині читайте і дивіться за посиланням.