Російські війська розтрощили ще одну сільську школу на Запоріжжі

20 Червня 2022, 18:09

Російські військові нанесли удари з артилеристської зброї по сільській школі Юльївки Запорізького району.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Ракети влучили в дах і стіни приміщення.  Від ударної хвилі у вікнах на маленькі осколки потріскалось скло, а деякі з них взагалі повилітали з віконних пройомів.  Внаслідок розриву ракетних снарядів залишилися посіченими двері та стіни навчального закладу.  Пошкоджено дворову територію та парканну огорожу, також від прямого влучення та загоряння зруйновано транспортний засіб, припаркований у дворі школи.

В адміністрації запевнили, що продовжується фіксація зруйнованих та пошкоджених закладів. Це контролюється на всіх рівнях влади.

Військові рф обстрілюють позиції українських захисників та цивільної інфраструктури, застосовуючи авіацію, ствольну та реактивну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення на Запорізькому напрямку. Так, за минулу добу на території Запорізької області піддавалися обстрілам: м. Гуляйполе, с. Залізничне, с. Новоданилівка Пологівського району, смт. Степногірськ Василівського району. Надійшло 36 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Напротивагу їм підрозділи Сил оборони Запорізького краю продовжують утримувати рубежі та захищати землю від російських окупантів. На усіх рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії. Відбуваються періодичні артилерійські та мінометні дуелі по всій лінії фронту. Військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції, завдають відповіді ворогу, знищуючи його живу силу та техніку.

Станом на 20 червня через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 22 715 абонентів у 88 населених пунктах Запорізької області.
Протягом минулої доби через активні бойові дії та погіршення погодних умов на частині території області в електромережах ПАТ «Запоріжжяобленерго» побільшало пошкоджень.
Напередодні українські військові зафіксували збільшення кількості колон техніки противника з АР Крим у напрямку Мелітополя: декілька колон вантажівок, бензовозів і військової техніки.
За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські окупаційні війська кидають підкріплення до Запорізької області, зокрема на лінію Дніпрорудне-Василівка-Оріхів. Вони це роблять, ймовірно, у відповідь на українські контратаки.

Наразі приазовська частина території Запорізької області окупована російськими військами. На тимчасово зайнятих противником територіях продовжується проведення протиправних дій стосовно місцевого населення. Тривають заходи адміністративно-поліцейського режиму, посилено контррозвідувальний режим. Російські загарбники на окупованій території продовжують здійснювати воєнні злочини і викрадати людей.

Як повідомлялось, у Мелітополі окупанти викрали пастора протестантської церкви «Источник жизни» Валентина Журавльова. Озброєні російські військові забрали священника прямо в центрі міста під час спільної молитви вірян різних церков.