Рашисти вперше нанесли ракетний удар по Нововоронцовській громаді

27 Червня 2022, 16:36

Військові рф вперше за весь час війни Росії проти України вдарили ракетою по селищу Нововоронцовка Бериславського району Херсонщини.

Про це повідомив депутат селищної ради Дмитро Бурлай.

“Ракета летіла з лівого берега. Біди наробило багато. На місці, де була нерухомість, на даний час воронка більше як два метри у висоту. Постраждали також і приватні будинки навколо. Рівень моралі у орків нульовий. На селище, де взагалі не має військових об’єктів, направляти ракети. Орда є ордою”, – прокоментував Дмитро Бурлай.

У свою чергу в Херсонській обласній прокуратурі проінформували, що стосовно цього факту розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

“Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти”, – зазначили у відомстві.

Нововоронцовська громада постійно перебуває під обстрілом військових рф, попри те волонтери намагаються доставляти гуманітарну допомогу людям, які залишаються в селах.

Через артилерійський обстріл селища Нововоронцовка Бериславського району, що здійснили російські військові, загинув місцевий житель.

Наразі більшість територій Херсонської області окуповані російськими військами. У регіоні сформовані окупаційні адміністрації, запущено мовлення російських телеканалів та радіостанцій. Однак в результаті вдалого контрнаступу захисників України на Херсонському напрямку окупанти втратили частину тимчасово захоплених територій. На Херсонщині тривають бойові дії, однак досі не було погоджено жодного “зеленого коридору” для евакуації населення.